Meny Lukk

1. desember er røykvarslerdagen

Her finner du fem gode tips for brannsikkerhet i boligen din.

  1. Sørg for å ha fungerende røykvarslere, helst sammenkoblet slik at de varsler samtidig. Har boligen din flere etasjer, må du ha flere røykvarslere. Husk å teste røykvarslerne jevnlig, og bytt batterier minst én gang i året. Gjerne på Røykvarslerdagen.
  2. Uoppmerksom bruk av komfyr er den vanligste enkeltårsaken til brann i Norge. Monter komfyrvakt som varsler og bryter strømmen til komfyren når temperaturen blir farlig høy. Bruk aldri komfyren hvis du er trøtt, påvirket av alkohol eller annet som gjør deg mindre oppmerksom.
  3. Gjør deg kjent med rømningsveiene fra hver etasje i boligen din. Pass på at de alltid er frie for hindringer.
  4. Alle boliger skal ha enten en husbrannslange eller et brannslokkeapparat som inneholder minst 6 kilo pulver eller skum. Det bør være slokkeutstyr lett tilgjengelig i hver etasje. I tillegg kan det være lurt å ha slokkespray og/eller brannteppe ved utsatte steder som peis og komfyr.
  5. Tenk nøye igjennom hva du bør gjøre hvis det oppstår en brann. Hold brannøvelser hjemme, og avtal hva som skal være møteplassen utenfor huset. Har du barn, gjør øvelsen til en lek.

Les mer på røykvarslerdagen.no

Husk at du ikke kaster gamle batterier i søpla.  Les hvorfor her.

 

%d bloggere liker dette: